It is happening!

Steven | multimedia | Wednesday, 07 December 2005 - 14:58

Het hing al een tijdje in de lucht, een heel tijdje zelf, maar de merge/overname tussen Adobe en Macromedia is dan toch een feit. Ik veronderstel dat de Amerikaanse Trust commissie dan toch eindelijk zijn zegen gegeven heeft. Om deze ontwikkeling te onderstrepen is alvast de Macromedia website in een nieuw kleedje gestoken.

Goed of slecht nieuws? In ieder geval nieuws dat me niet onbewogen laat.
Ik kijk uit naar de ongelofelijke verbeteringen die zo’n merge (want als het over verbeteren gaat spreken we in termen van merge natuurlijk) met zich meebrengt. Anderzijds kijk ik nu al met veel nostalgie terug naar het sympathieke merk Macromedia dat met zijn kickass producten het internet hertekende (dat is dat het overname luik). Welke producten zullen sneuvelen. Adobe en Macromedia hebben immers een aantal producten gemeen. Flash zal ongetwijfeld blijven. Photoshop zal het wel halen van Fireworks en Illustrator van Freehand. Maar wat met Dreamweaver? Moet hij plaatsruimen voor GoLive. Natuurlijk zullen de blijvers wel versterk worden met de knowhow uit de gesneuvelden, en dat is maar goed uit (dat is de fun part van de overname), maar toch. Inboetingen zullen er ongetwijfeld ook zijn.

Met andere woorden: wordt vervolgd. Voor de geïnteresseerden, hier kan je meer lezen over de overname.

Trouwens, de nieuwe Adobe komt al met een gecombineerd aanbod, de web bundle, op de proppen. De Creative Suite van Adobe samen met Studio 8 van Macromedia. Samen voor net geen $1900. Damn, wij hebben nog niet zo lang geleden meer betaald met beide producten apart aan te kopen ;)

2 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

RSS feed for comments on this post.