Cadeautip

Steven | Random Thoughts | Friday, 23 December 2005

Zoek je nog een klein cadeautje voor iemand, dan kan ik alvast “101 dingen die je gedaan moet hebben” aanbevelen. Dit kleine, fantastische doeboekje kost ongeveer 12,5 €.

Ik heb dit boekje voor mezelf gekocht, en ben er redelijk verliefd op. Proxis biedt enkel de engelse versie aan, maar dat Proxis een paar jaar geleden is blijven steken weten we ondertussen allemaal.

Wat er in het boekje staat is niet moeilijk te raden: 101 dingen die je gedaan moet hebben. Een aantal dingen die erin staan: schrijf een bestseller, wees een menselijk profkonijn, speel mee in je favoriete tv-serie, scoor een gratis upgrade in het vliegtuig, rij zo hard je auto kan, drink een dure oude wijn, word lid van de mile high club .. en zo dus 101 dingen. De dingen zijn in een 10-tal categorieën verdeeld, gaande van roekeloos gedrag tot echte prestaties.

Wat is er nu zo leuk aan het boekje. Wel, niet alleen de todo’s zijn geweldig, het boekje is ook fantastisch vormgegeven. Er is plaats voorzien voor je eigen nota’s, en op die manier wordt het een soort diary for live.

De naam van de engelse versie is nog net iets meer catchy: “101 things to do before you die”. Er is ook een website die het boekje ondersteund waar de hele sfeer van het boekje wordt doorgetrokken. Zo kun je updates downloaden die je dan kan afdrukken, uitknippen en in het boekje plakken.

Benieuwd hoe het er allemaal uit ziet, kijk eens bij Amazon, die hebben er een Look Inside van.

Geschreven door Richard Horne (de tekenaar van de Harry Potter boeken heb ik me laten wijsmaken), uitgegeven door Prometheus en ISBN nummer 90-446-0699-9. Ik heb het gekocht in de Fnac.