RSS is going mainstream

Steven | multimedia | Tuesday, 05 July 2005

We kunnen er niet buiten, overal waar we kijken zien we RSS oppoppen. Rebecca Lieb schreef een paar dagen geleden een artikel voor Clickz waar ze de eerste reële marketinggebruiken even toelicht.

- couponing: en dit schijnt serieus hot te zijn in de states! Het komt er op neer dat je kortingsbons via je rss lezer binnentrekt. Er zijn ook gebrande couponlezers of zelfs bars voor in je browser. Daarnaast kunnen de feeds ook gebruikt worden ter integratie in andermans websites
- affiliate marketing: waarmee je ineens intekent op een netwerk en zo dus meewerkt aan een (content) integratie op grotere schaal
- PR: verschillende grote bedrijven sturen oa al persberichten uit via RSS
- Classifieds: de zoekertje dus. Waar the hell blijft e-bay?? Ze zijn hier dus serieus de boot aan het missen en hadden op dit vlak een echte voortrekkersrol kunnen spelen. Het is zelfs al zo erg gesteld dat er 3th party solutions zijn die e-bay via rss aanbieden
- ..

Dit artikel kadert goed in het licht van het RSS business model waar ik een tijdje geleden over sprak.

Open remoting

Steven | multimedia | Tuesday, 05 July 2005

Net te weten gekomen dat amfphp zijn 1.0 versie gereleased heeft. Na ongeveer 2 jaar wachten is het dan eindelijk zover. Het project heeft echt wel een lange tijd op zijn gat gelegen, maar heeft eerder dit jaar vers bloed gevonden, en ik heb de indruk dat die mannen goed bezig zijn.
Een kleine intro: amfphp is dé opensource oplossing (geschreven in php) om flash remoting te gebruiken. In principe heeft de community het gedrag van de commerciële remoting oplossingen gewoonweg geëmuleerd. Remoting is een “nieuwe” (nuja) manier om data in flash te gebruiken, en dat kan dan gaan van het gebruiken van databases tot het manipuleren van webservices.

amfphp

Ik heb zelf al wat met remoting gedaan, en ben er super content en enthousiast van. Alleen miste ik in amfphp inderdaad nog wat de omkadering die je bij een commerciële oplossing standaard kan vinden. Bij amfphp moest je inderdaad veel zelf zoeken, was er niet al te veel documentatie en konden sommige features nog niet 100% gebruikt worden. Daarnaast kan je je dan wel beroepen op een steeds groter wordende community die je op ieder uur van de dag met raad en daad bijstaat.

In ieder geval, met de lancering van versie 1.0 en de overige plannen die te lezen zijn op de amfphp website is het duidelijk dat we nog veel kunnen verwachten en dat amfphp goed op weg is een professionele, zij het gratis en open source, oplossing te worden.