Kan Google terug volgen?

Steven | Google | Wednesday, 23 November 2005 - 10:59

Het lijkt dat Google Analytics zich herpakt heeft na de massa overbelasting van vorige week. Al mijn sites geven resultaten tot gisteren. Daarmee lijkt Google de zware load min of meer onder controle te hebben. Tot voor kort stonden de resultaten gemakkelijk een paar dagen achter, en met een verschil per site.

Damn die resultaten van mijn blog vallen toch tegen .. Gemiddeld een 26,14 unieke bezoekers per dag. Wel een immens verschil met de logfile analyse die een gemiddelde van 170 bezoekers per dag aangeeft. Nu, die logfiles meten natuurlijk ook crawlers en ander gespuis. Google (en ook Nedstat) meten enkel browser requests die javascript uitvoeren.
En een zeer belangrijk aandeel dat niet door Google gemeten wordt, en wel door de logfiles: RSS. Ik bied mijn volledige artikels aan via RSS (behalve als er een lees meer is, maar dat is niet heel frequent) dus in principe kunnen mijn RSS abonnees mijn site volgen zonder ooit maar een keer door te klikken en dus geregistreerd te worden via de stats software. Ik vraag me dan ook af hoeveel mensen mijn blog effectief enkel via RSS lezen? Maak jullie kenbaar! ;)

Dat werpt wel de vraag op naar gemakkelijk te gebruiken, gemakkelijk te implementeren stats software voor RSS. Voor de hand liggend lijkt gewone image measurement ofzo. Er zijn wel een aantal dingen mogelijk (oa unieke urls per feed), maar toch zou het leuk zijn als er wat standaardproducten uitkomen, en helemaal leuk als dat dan geïntegreerd zou kunnen worden in de bestaande stats. Dus Google, nu je terug kan volgen: werk aan de winkel!

2 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

RSS feed for comments on this post.