Ready?

Steven | multimedia | Thursday, 10 November 2005

Vanmiddag naar het Microsoft “Ready ” launch event geweest. De wereldwijde launch van Visual Studio 2005, SQL Server 2005 en BizTalk Server 2006 (bèta). Om te beginnen was het al serieus uitgelopen zodat ik vanavond niet meer naar Successful Case Studies van het IAB ben kunnen gaan. Toch een beetje jammer want met These Days hebben we ook een case voorgesteld: de Valentijns actie van Gouden Gids. Nathalie, ik ben er zeker van dat je het goed gedaan hebt!

Microsoft nu. Ik keek vooral uit naar SQL Server 2005. Zelf gebruik ik SQL server regelmatig, en ik jaag me dan ook geregeld op in het verouderde karakter van die software. 5 jaar oud, dus het kan niet anders dat er enorme verbeteringen inzitten. En dat lijkt ook zo te zijn. De hardcore verbeteringen zullen we ongetwijfeld maar merken door er intensief gebruik van te maken, maar op dit moment lijkt het toch allemaal lekker geïntegreerd, gemakkelijk te gebruiken en zeer krachtig. Als de performantie ook nog eens verbeterd is, wat ze toch laten uitschijnen, dan ziet het er helemaal fantastisch uit.

Het event zelf was maar zozolala. Het was op zijn Microsoft’s goed verzorgd, maar er zaten toch wat kantjes aan. Wat me zeer hard stoorde was het zeer slechte karakter van de grafiek die gebruikt werd in de keynote speech en de bind-”videos”. Die was gewoon amateuristisch (toegegeven: de overige presentaties waren grafisch over het algemeen wel in orde). Het Engels van de keynote speaker was ook erbarmelijk en kwam zeer slecht over.
En verder werd er wel tot het extreme de sales tour op gegaan. De superlatieven vlogen om onze oren en alles was wauw en fantastisch.

Dus, gemengde gevoelens. De producten zijn er en hebben zeker potentieel, maar aan de manier van voorstelling kan gesleuteld worden. Een beetje raar, want eigenlijk ben ik van Microsoft beter gewoon (los van de sales praat, die is er altijd). Dus, voor de volgende keer, een deftig marketing/event bureau betrekken, een beetje sleutelen aan de vorm en voorstelling, en we zitten terug op het goede pad.

Als ik SQL Server 2005 zelf eens gebruikt heb schrijf ik misschien wel een verslagje.