Google Analytics

Steven | Google | Tuesday, 15 November 2005 - 23:34

De meeste mensen die het een beetje gevolgd hebben zullen het ongetwijfeld al gelezen hebben; Google heeft een nieuw speeltje op de markt gebracht: Google Analytics. De rede dat ik er nog niet over bericht heb is omdat ik het eerst eventjes wilde uittesten .. op deze site dus.

Op dit moment is er echter nog niet veel te melden. Toen ze gisteren (ma 14/11) de service lanceerden was het heel moeilijk om “binnen te raken”. De service was blijkbaar serieus overbelast. Uiteindelijk heb ik toch mijn account kunnen registreren, activeren en integreren. Nu is het wachten op gegevens. Mijn account geeft me de mededeling:

Wachten op gegevens: www.minorissues.be
Analytics is geïnstalleerd en de gegevens worden nu verzameld. Uw eerste rapporten zijn binnen twaalf uur gereed.

Ondertussen zijn we al meer als 24 uur verder, maar soit, ik zal het wat meer tijd moeten geven (of is Google nog steeds boos op mij?).

Maar het ziet er in ieder geval schitterend uit. Dit brengt in een klap een gratis tool op de markt met functionaliteiten als een hitbox of webtrends product. En als je weet wat deze producten kosten (en ik weet dat) dan is het in ieder geval bewonderenswaardig. Ik weet niet of het exact hetzelfde zal doen (daarvoor is het wachten op resultaten), maar de meest gebruikte functionaliteiten lijken alvast aanwezig te zijn. En dan heb ik het over funnels, conversions, campagnes .. straf!

Bijkomende vraag is of we het zo zullen kunnen tweaken om succesvol flashsites te meten. Bij webtrends en hitbox hebben we daar zowat onze eigen methodes ontwikkeld. Ik ben er zeker van dat er bij Google vanuit de Community wel een paar oplossingen zullen opzetten.
De gewone implementatie is in ieder geval ontzettend simpel: een klein stukje javascript integreren. Maar zoals gezegd meet je hier enkel html mee.

We zien wel hoe het evolueert.

6 Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

RSS feed for comments on this post.