Google opnieuw voor de rechtbank

Steven | Google | Wednesday, 27 September 2006 - 10:14

Vorige keer een Belgisch proces, dat ze verloren hebben. Het komt er op neer dat de Waalse kranten Google een proces hadden aangespannen omdat ze berichten over namen op de Google news site, en meer bepaald omdat ze de berichten bleven aanbieden nadat de kranten ze al van hun sites verwijderd hadden.

Dit klinkt als totale onzin natuurlijk, maar Google heeft het proces dus wel verloren. Vandaar dat ze nu zo’n kloef legal tekst op hun Belgische homepage hebben.
De Waalse kranten tonen hier heel duidelijk aan dat ze internet NIET begrijpen. Dat ze zoiets doen is gewoon te gek voor woorden. Ik vraag mij af wie de volgende beklaagden gaan zijn: de browser fabrikanten omdat ze webpagina’s cachen? WebArchive? Screenshots?

Ik moest meteen terugdenken aan het kranten.com debacle, in het jaar 2000. De kranten hebben er toen méga spel van gemaakt dat een syndicatie website deeplinks naar de artikels aanbood. Gelukkig is er sindsdien veel veranderd. Kranten bieden nu zelf RSS aan enzo :)

Maar nu las ik net op de BizReport website dat Google opnieuw een proces is aangedaan door een bedrijf dat van AdSense gegooid is. Ze hadden de Google ads op hun website geïntegreerd, en zijn door Google geband door clickfraude. Het bedrijf pikt dit niet en heeft een $250 000 proces aangespannen. Op het proces na: been there, done that.

UPDATE: interessant artikel op computerworld over Google vs de Waalse pers

1 Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.

RSS feed for comments on this post.