Crayon

Steven | Random Thoughts | Monday, 23 October 2006

Hot in podcasting! Een aantal veteranen beginnen hun eigen bedrijf. Joseph Jaffe, CC Chapman, en het duo achter For Immediate release: Shel Holtz en Neville Hobson.

Het nieuwe bedrijf zal Crayon heten, naar analogie met de doos kleurpotloden die Jaffe regelmatig gebruikt.

Crayon

Het wordt een reëel-virtueel bedrijf. Reëel want het is echt. Ze gaan diensten verlenen. Hoe juist is nog een beetje vaag, maar ze willen in iedere geval in praktijk brengen waar ze al zolang over praten. Op die manier maken ze de shift van puur adviseren (in new marketing en PR) naar uitvoeders en trajectbegeleiders (veronderstel ik).
Virtueel want ze doen een groot stuk vanuit Second Life. Boodschap is duidelijk: locatie is niet het belangrijkste in de sociale media age. Of net wel, ook Second Life is een locatie natuurlijk.

Nu donderdag, 26/10, lanceren ze hun nieuwe website en eiland in Second Life. Hierbij alvast een prentje van hun virtuele team.

Crayon in Second Life

Lees meer op hun eigen blogs:
- Joseph Jaffe
- CC Chapman
- Shel Holtz
- Neville Hobson

4 gasten die echt wel wat te betekenen hebben in mijn ogen. Ik kijk dan ook vol spanning uit naar de vonken dat dit kwartet hopelijk gaat produceren. Veel geluk.

Mindmapping

Steven | marketing, advertising & campaigns | Saturday, 21 October 2006

Ik hou wel van mindmapping, maar doe het eigenlijk veel te weinig. Er zijn een aantal interessante tools op de markt, waar MindManger er zeker eentje van is. Ik kende de tool wel, maar gebruikte hem niet echt.

Interessant voor bloggers: je kan hier nu een gratis licentie voor krijgen. Het enige wat je moet doen is een mailtje sturen naar blog@mindjet.nl, en ze sturen je een link en een serial terug. Zonder verborgen addertjes, je krijgt een volledig werkende versie.

Ik heb die dan ook een paar weken geleden gedaan, en sindsdien heb ik alvast getracht mijn blog-ideeën wat te ordenen. Het enige frustrerende als je die dingen zo samen ziet op papier is dat de tijd ontbreekt (zelfs al een 2tal weken mijn RSS lezer afstaan!) er ook effectief snel over te blogger .. maar het helpt me in ieder geval dingen onthouden en ordenen die ik anders rats zou vergeten.

Mindmanager

Marketing via blogs, het is niet nieuw maar begint wel in populariteit toe te nemen. Het centrale idee daarachter is dat bloggers thought leaders (vroeger opinion leaders) zijn die hun omgeving kunnen beïnvloeden. Vinden ze een product goed (of niet) wordt de kans groot geacht dat ze hun omgeving hierover vertellen. Dat hoeft niet enkel via de blog te zijn: mensen die de moeite doen online hun mening te vertellen zullen dat offline waarschijnlijk ook wel doen. Geen absolute regel natuurlijk, maar vaak klopt het wel denk ik.
Eigenlijk wel slim gezien van WhizPR, het bureau dat deze actie op poten heeft gezet. Ze kennen hun klassiekers. Er is immers een klassieke theorie die zegt dat (en ik simplificeer hier natuurlijk) als je mensen iets voor je wilt laten doen, dat je ze dan niet te veel mag betalen. Als je te veel betaald hebben ze het gevoel dat ze zich laten omkopen. Als je iets geeft, maar niet te veel, zijn ze je goed gezind, voelen ze zich niet echt verplicht, maar wel ergens moreel aangespoord. De kans is dan ook groter dat ze positief over je zijn, en in dit geval over je spreken.

Los daarvan is het echt wel een goeie tool :)
Als je een blog hebt zou ik je zeker aanraden een licentie aan te vragen. Het kost niets, ze vragen je zelfs niet over hun product te blogger. Al appreciëren ze het natuurlijk wel. En de kans is groot dat je het ook effectief doet (zie hierboven). Heb je geen zin om je moreel verplicht te voel, maak jezelf dan wijs dat dat je je medebloggers een pleziertje doet door hun deze tool aan te raden ;)

Beschikbaar voor mac en pc.
Gevonden via Michel Vuijlsteke’s blog .. denk ik .. is al even gelden en heb het op een paar plaatsen zien staan.

Bananen!

Steven | marketing, advertising & campaigns | Saturday, 21 October 2006

Ons nieuwste projectje: een infogame voor Chiquita.

Bananen telen

Het is de bedoeling dat je je eigen plantage opzet, en daar bananen teelt, mét respect voor de ecologie en de lokale bevolking. Via deze game wil Chiquita er de aandacht op vestigen dat ze echt we aandacht besteden aan deze punten. Ze hebben dan ook erkenning van de Rainforrest Alliance.

Los daar van is het een leuk spelletje, dat er goed uitzit en zeer goed in elkaar zit. Goeie bal Nicolas, Valentijn en iedereen involved.

Mijn eerste Apple

Steven | Random Thoughts | Sunday, 15 October 2006

Ook ik heb me laten verleiden. Ik heb een Apple gekocht. Verleid door het mooie design, de look en feel, de programma’s, het imago, de performantie, het product .. minstens aangemoedigd door een aantal maten die maar niet kunnen zwijgen hoe goed Apple wel niet is (meestal gevolgd door een in vergelijking met). So I gave it a shot. In de hoop mijn kennis en middelen te verbreden, en niet per sé te switchen. Zo pragmatisch ben ik wel.
apple
Ik wilde een 2e laptop: iets klein en licht om gemakkelijk te reizen. Het is dan ook een macbook geworden. Niet de pro, maar zo’n kleine witte. 2 gig dual core intel processor, 1 gig ram en 80 gig harde schijf. Fijne specs, geen mega machine, maar zeker niet slecht.

Tot nu toe ben zeer tevreden. Mijn vriendin trouwens ook. Ik had haar wijsgemaakt dat het ongeveer hetzelfde was al ne pc. Niet dus, maar voorlopig klaagt ze niet ;)
Hij voldoet naar verwachtingen. Het is fijn werken, en lekker smooth allemaal.

Paar minpuntjes voorlopig:
- De sound output mocht gerust wat luider. Nu is de ingebouwde speaker redelijk stil.
- Hoewel er altijd gezegd word dat OSX veel stabieler zou zijn heb ik eigenlijk al redelijk wat fatale crashes gehad.
- Networking is ook niet fantastisch gegaan. Heb redelijk wat moeite gehad om op mijn draadloos netwerk binnen te raken. Uiteindelijk bleek dat OSX bij de WEP implementatie enkel key #1 gebruikt. Mij router stond ingesteld op key #3 ofzo, met als gevolg dat het niet werkte. Uiteindelijk dan toch maar voor WPA security gekozen.
- Er zijn echt al heel wat gigabytes gebruikt bij de standaard installatie. Een stuk of 25 geloof ik. Ik zal dus eens moeten opkuisen denk ik.

That’s it for now. Nog steeds onder de indruk.
Er zit ook een leuk schaakprogramma bij, en ik heb wel goesting om terug wat te schaken. Maar zo te zien heb ik nog wel wat tijd in te halen, want het lukt duidelijk langs geen kanten meer ;)
En last but not least: als ik nu ooit wil afgeven op Apple, dan het ik als gebruiker het recht dat te doen! :D

droomlijstje

Steven | Random Thoughts | Sunday, 08 October 2006

Hieruit zou ik ook wel eens mijn keuze willen maken.

Vroooooom

Dat de Veyron absurd veel duurder is maakt hem meteen veel begerenswaardig. Marketing .. :)

Verkiezingsstrijd, zware tijd

Steven | Random Thoughts | Sunday, 08 October 2006

Verkiezingen vandaag. En het zijn niet enkel politieke partijen die klappen krijgen. Blijkbaar wordt de heel strijd redelijk goed online gevolgd. Dat lijkt in ieder geval zo te zijn, want heel wat nieuwssites functioneren niet of slecht, wegens overbelasting zo te zien.

Volgende sites hebben problemen (regeren zeer traag, of niet, of gedeeltelijk)
- de Standaard
- VTM
- VRT Nieuws

Volgende websites lijken beter voorbereid te zijn
- Het laatste nieuws
- Het Belang van Limburg & de Gazet van Antwerpen
- de Morgen

Ik heb maar een kleine steekproef gedaan natuurlijk. Toch vind ik het frappant, raar en belachelijk idioot dat die trafiek niet geanticipeerd wordt, en er dus maw geen maatregelen genomen zijn om goed opperationeel te blijven. Waarom zou je nog tijd steken in nieuwsgaring en –verwerking als je publiek het toch niet te zien krijgt, of het slecht ervaart.

Dat de goeie mogen winnen!