Flash

Steven | multimedia | Wednesday, 08 June 2005

Macromedia mag dan wel overgenomen zijn door Adobe, op het vlak van flash is het in ieder geval niet stil. Gelukkig maar, ik ben zelf nogal een flash adept.
Macromedia was bezig met de ontwikkeling van Flash 8, codename 8-ball, en daar zijn ze nog altijd mee bezig. Launch voorzien in dit najaar. Hopelijk heeft Macromedia/Adobe zijn lesje geleerd en launchen ze deze versie ineens bug-poor .. en niet zoals het mx 2004 debacle (de huidige flash versie), waar er enkele maanden later een sérieuze bugfix/update op de markt kwam, omdat het basisproduct simpel te veel gaten had.

8-Ball dus. Er is aangekondigd dat deze flash versie voornamelijk updates voor designers zou brengen. Flash mx 2004 was dan weer voornamelijk op developpers (code) gericht. Laat maar komen he! Niet dat ik een designer ben, maar nieuwe mogelijkheden openen sowieso nieuwe deuren.

Met een nieuwe flash versie komt er ook een nieuwe flash player (codename mealstrom), en het moet gezegd worden: de nieuwe mogelijkheden zien er fé-nó-mé-náál uit. Denken we aan de video van de Tokio conventie van vorig jaar november (en hoe veel verder zitten ze nu?). En van de Macromedia pers (ook al januari): http://www.macromedia.com/software/flashplayer/maelstrom/ . Natuurlijk is het dan nog even wachten op een deftige penetratie, maar als er effectief features met een meerwaarde in zitten (bij de vorige flashversie was dat niet enorm veel), dan help ik graag mee aan de verspreiding.

Daarnaast zijn er deze maand in België 2 flash events die zeker de moeite waard zullen zijn:
- 17 juni: Multimedia College Afterhours – Bxl
- 23 juni: Multi-Mania – Kortrijk

Het tweede is zelfs gratis. Op beide events komen een aantal vrienden van mij, en ben ik ook zelf aanwezig. Hope to see you!