Mijn eerste Apple

Steven | Random Thoughts | Sunday, 15 October 2006

Ook ik heb me laten verleiden. Ik heb een Apple gekocht. Verleid door het mooie design, de look en feel, de programma’s, het imago, de performantie, het product .. minstens aangemoedigd door een aantal maten die maar niet kunnen zwijgen hoe goed Apple wel niet is (meestal gevolgd door een in vergelijking met). So I gave it a shot. In de hoop mijn kennis en middelen te verbreden, en niet per sé te switchen. Zo pragmatisch ben ik wel.
apple
Ik wilde een 2e laptop: iets klein en licht om gemakkelijk te reizen. Het is dan ook een macbook geworden. Niet de pro, maar zo’n kleine witte. 2 gig dual core intel processor, 1 gig ram en 80 gig harde schijf. Fijne specs, geen mega machine, maar zeker niet slecht.

Tot nu toe ben zeer tevreden. Mijn vriendin trouwens ook. Ik had haar wijsgemaakt dat het ongeveer hetzelfde was al ne pc. Niet dus, maar voorlopig klaagt ze niet ;)
Hij voldoet naar verwachtingen. Het is fijn werken, en lekker smooth allemaal.

Paar minpuntjes voorlopig:
- De sound output mocht gerust wat luider. Nu is de ingebouwde speaker redelijk stil.
- Hoewel er altijd gezegd word dat OSX veel stabieler zou zijn heb ik eigenlijk al redelijk wat fatale crashes gehad.
- Networking is ook niet fantastisch gegaan. Heb redelijk wat moeite gehad om op mijn draadloos netwerk binnen te raken. Uiteindelijk bleek dat OSX bij de WEP implementatie enkel key #1 gebruikt. Mij router stond ingesteld op key #3 ofzo, met als gevolg dat het niet werkte. Uiteindelijk dan toch maar voor WPA security gekozen.
- Er zijn echt al heel wat gigabytes gebruikt bij de standaard installatie. Een stuk of 25 geloof ik. Ik zal dus eens moeten opkuisen denk ik.

That’s it for now. Nog steeds onder de indruk.
Er zit ook een leuk schaakprogramma bij, en ik heb wel goesting om terug wat te schaken. Maar zo te zien heb ik nog wel wat tijd in te halen, want het lukt duidelijk langs geen kanten meer ;)
En last but not least: als ik nu ooit wil afgeven op Apple, dan het ik als gebruiker het recht dat te doen! :D