Asta la Vista (Convergentie II)

Steven | Random Thoughts | Thursday, 30 March 2006

Post below is in English. If you don’t understand Dutch, you finally can read something on this blog :)

Onderstaande post heb ik in het engels geschreven omdat ik hem gepubliceerd heb op onze These Days blog.
Het gaat over de Europese commissie vs Microsoft (ivm Vista), over Software convergentie en bedrijfsgroei (of tenminste, de beperkingen van groei).
(more…)

Online déjà vu

Steven | Random Thoughts | Tuesday, 28 March 2006

http://www.evrblog.nl-web.com/?p=8

vs

http://www.minorissues.be/blog/index.php?itemid=38&catid=10

Met dank aan Pablo Claudio.

De beurs en ik

Steven | Random Thoughts | Friday, 24 March 2006

For some reasons ben ik de laatste tijd nogal geïnteresseerd in de beurs. Dat een aantal van mijn collega’s in Apple geïnvesteerd hebben, en zwaar op hun bek aan het gaan zijn (“wacht maar”) heeft er natuurlijk mee te maken. Maar ook dat ik het beursspel meer en meer begin te begrijpen en er dus ook de fun van begin in te zien.

Vanaf volgende week maandag begint de beleggers competitie, een fictief beursspel georganiseerd door Roularta. Deze week was het test week, en op een paar dagen tijd heb ik toch al een 1000 euro winst kunnen boeken. Gisteren stond ik op de 232e plaats, toch niet slecht voor iemand die nog nooit iets met de beurs gedaan had. Vanaf maandag worden de tellers terug op nul gezet.
De website staat jammer genoeg niet volledig op punt. Dat resulteert in schoonheidsfoutjes, geen zeer volledig overzicht, af en toe niet functioneren van de login en bovenal vaak een zeer trage response. Hopelijk wordt hier nog iets aan gedaan de komende dagen.

Het wedstrijdconcept is simpel: wie op 2 juni het meeste geld verdient heeft wint. Je krijgt een fictief bedrag van 100.000 € waar je je ding mee kan doen. Ik maak me echter geen illusies: ik ben geen professional en heb niet het inzicht en de tijd om hier zeer goed op te scoren. Maar als kennismaking met de beurs kan het wel tellen. Wel denk ik met enkele collega’s een interne competitie op te starten.

Nu we toch over de beurs bezig zijn, Google is pas begonnen met Google finance. Een website die schitterend gebruik maakt van AJAX en flash, en de combinatie tussen beide. Check it out op het dalende aandeel van Apple bijvoorbeeld ;-)

Kort nieuws van Google

Steven | Google | Wednesday, 15 March 2006

Zonder te veel woorden

Die laatste heb ik zelfs als mijn startpagina ingesteld. In ware web 2.0 (boring) stijl kan je de pagina zelf configureren. Je kan bv een sectie toevoegen waar je het actuele nieuws filtert op een paar zoekwoorden, zeer handig.
Voor het eerst sinds jaren heb ik het gevoel dat ik toch weer een beetje het nieuws aan het volgen ben.

Bedrijfsblog

Steven | Random Thoughts | Thursday, 02 March 2006

These Days
Eentje om in de gaten te houden: onze eigenste These Days blog.