Comments on: Roularta iDTV congres http://www.minorissues.be/2005/10/20/roularta-idtv-congres/ new marketing blog Fri, 26 Aug 2011 12:31:32 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.5 By: logic http://www.minorissues.be/2005/10/20/roularta-idtv-congres/comment-page-1/#comment-67 logic Thu, 20 Oct 2005 17:58:27 +0000 #comment-67 "Op het einde van het congres was die nog maar een 70%!"

Zat er ene in de zaal met nen gigantische smile en z’n brilleke scheef op de neus herhaaldelijk te stemmen misschien? :o )

]]>
By: EL Mystica http://www.minorissues.be/2005/10/20/roularta-idtv-congres/comment-page-1/#comment-65 EL Mystica Thu, 20 Oct 2005 15:47:05 +0000 #comment-65 Het is inderdaad een bekommernis voor vele adverteerders. Je merkt dat televisiezenders weten dat iDTV een noodzakelijke evolutie is (dé toekomst) en dat ze er persé bij willen zijn.

Maar het aanbod blijft beperkt, de vele mogelijkheden nog onbenut. Televisie haalt zijn geld uit adverteerders (toch gedeeltelijk), en dus moeten ze die kunnen aantrekken. Echter, ze moeten hun adverteerders vooral in het begin zélf over de streep trekken met nieuwe methodes en technieken. Klassiekgewijs uw waspoeder in beeld zetten is onvoldoende.

Naar wat voor vorm van adverteren we dan specifiek op zoek moeten gaan, blijft tot nog toe een grote onzekere stap. Televisie is en blijft een ‘lui’ medium. We willen nog niet gaan interactief werken met onze beeldbuis. Dat in tegenstelling met internet. Internet vereist een veel actievere rol van de surfer, die daarvoor op zijn computer alle nodige gemak voor heeft.
Hoewel ik in het begin dacht dat we RIA’s met een publicitair doel van het internet vrij eenvoudig konden gaan inplanten in iDTV, moet ik toch mijn menig herzien. iDTV gebruikt nog altijd geen eenvoudige muis voor navigatie, en de muisklik is net wat internetcampagne’s en RIA’s vaak zo eenvoudig te gebruiken maakt.

Voorlopig gaan zenders dus enkel geld uit hun VOD halen, wat ze blijkbaar ‘gretig doen’. Ik denk niet dat Paratel in staat is nieuwe oplossingen te bedenken. Wat bvb wel zou kunnen zijn virtual Quicktimemovies zoals bij Apple, waarbij je bvb een nieuwe auto kan verkennen door links en rechts te navigeren. Ik zeg maar iets :)

Interessant artikel, ga ik zeker opvolgen

]]>